tisdag 26 augusti 2008

Tacolasagne

Ännu ett recept utan foto. Detta gjorde jag innan idén fanns med att fota och lägga ut recepten på nätet. Men gott är det :)

Tortillachips
Riven ost
Köttfärs
Tacokrydda
Vatten
Tomat
Paprika
Lök

Smörj en form och ha i grovkrossade tortillachips. Ha på riven ost. Stek köttfärsen och ha på tacokryddan och lite vatten. Låt koka ihop. Häll sedan köttfärsen över den rivna osten.. Ha på mer chipskross, skivade tomater, lök och strimlad paprika och till sist riven ost.

Gratinera i 225° ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

fredag 1 augusti 2008

Fyllda Isterband

Gammal hederlig husmanskost när den är som bäst och enklast :) Sånt gillar jag! Tyvärr så trodde jag att jag hade rödbetor hemma men tji fick jag. Men det fick gå lika bra utan :)

4 isterband, ca 800 g
2 dl finhackad gul lök
2 dl finhackad inlagd rödbeta
2 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda lök, rödbetor och gurka. Skär en djup skåra längs isterbanden och fyll dem med blandningen. Sätt in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Servera kokt potatis eller potatismos och en sallad till.

Ananasbiffar

Tyvärr har jag inget foto ännu på denna rätt. Det var ett tag sen vi åt den, på den tiden man lagade mat för att äta och inte fota :) Men jag ska nog göra dessa ananasbiffar snart och då kommer fotot också :) Men jag kan rekomendera rätten iaf!!

400g köttfärs
1½ dl mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
1 dl jordnötter
2 tsk ljus fransk senap
1 tsk curry
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 ägg
4 el. 8 skivor ananas
2 dl riven ost

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl ananasspad
1 msk soya
2 tsk ljus fransk senap

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 minuter. Finhacka löken. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma 4 stora eller 8 små biffar och lägg i smord form. Lägg en ananasskiva på varje biff och en tomatklyfta i hålet på ananasen. Täck med riven ost. Stek i 225° i ca 20 min.

Såsen:
Blanda alla ingredienser. Tag ut biffarna efter 10 minuter och häll på såsen. Grädda ytterligare 10 minuter.

Servera med råstekt eller kokt potatis och en sallad.