onsdag 17 september 2008
Blodpudding
Blodpudding
Bacon
Lingonsylt
Vitkål
Stek blodpuddingen som vanligt och knaperstek sedan bacon. Hyvla vitkål med osthyvel i tunna strimlor och blanda med lingonsylten och servera detta till. Naturligtvis så lever knäckemackan med ost och det kalla glaset mjölk kvar :)
Husmanskost
Det enda som behövs är ju en rulle pölsa, kokt potatis och rödbetor och sen är middan klar! Servera med ett glas kall mjölk.
torsdag 11 september 2008
San Francisco
2 cl Bananlikör
apelsinjuice
stänk med grenadin
Skakas
Serveras med is
San Fransisco, originally uploaded by Cayene.
Lövbiffsknyten
Bönsallad
1 röd lök
1 Go Green bönmix
citronsaft
Olivolja
Skiva löken tunt och blanda med den avrunna bönmixen. Häll på en liten skvätt citronsaft och lite olivolja. Klart :)
tisdag 9 september 2008
Kycklingfilé med enbärssås
4 portioner:
4 st kycklingfiléer
2 msk Smör & Rapsolja
1 kg blandade rotsaker; morötter, lök, palsternacka och potatis
2–3 msk örtkryddor; timjan, rosmarin
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk enbär, krossade
1/2 dl vitt vin
1 tetra Oatly iMat 13% (2,5 dl)
1 1/2 msk kalvfond
2 dl vatten
1 msk Maizena
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°C. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn ca 20–30 minuter tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i Smör&Rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i någon minut på medelvärme. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen ca 5 minuter. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Varm Smörgåstårta
4 halvor hönökaka
2 pkt Bacon i tärningar
Färska champinjoner
1 Purjolök
4 dl creme fraiche
Soja
Tomater i skivor
Västerbottenost
Salt
Peppar
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja.
Bred 1/3 av smeten över hönökakshalvan lägg på nästa halva osv. På översta lagret läggs skivade tomater och til sist västerbottenost. Gratinera i ugn, 175° tills osten smält och fått lite färg.
Servera med en grönsallad. Jag köpte en påse med färdigblandad sallad och hade i tomat och gurka. Jag garanterar att detta blir poppis!
måndag 1 september 2008
Piggelin
3 cl vodka
3 cl melonlikörextrakt
6 cl apelsinjuice
resten sprite
Blanda vodka, melonlikörextrakt och juice. Tillsätt sprite när du ska dricka eftersom det är kolsyra i den. Det andra kan förberedas.
Likör 34 med blåbärsproviva
Likör 34
Proviva blåbär
Vispad grädde
Fyll ett snaps eller shotglas till ungefär hälften med likör 34. Ta baksidan på en tesked och häll försiktigt i blåbärsprovivan så att lagren hålls isär. Ha på en klick vispad grädde. Svep allt på en gång!
Gratinerad Falukorv
Falukorv
Rökt skinka
Röd lök
Tomat
Senap
Ketchup
Ost
Skär djupa snitt i korven med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje snitt med senap, ketchup, tomatskiva, rödlök, ost och skinka. Lägg ev. ost som ett täcke uppe på korven också.
Gratinera i ugn, 175° i ca 20 minuter. Servera med potatismos och valfri sallad.