söndag 18 oktober 2009

Pasta med scampi och bacon


Pasta med scampi och bacon, originally uploaded by Cayene.

4 port

1 paket bacon, tärnat
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili, skivad
250 g. scampi
1½ dl vitt matlagningsvin
½ dl persilja, strimlad
4 port. Valfri pasta, kokt

Stek bacon knaprigt. Tillsätt vitlök, chili och matlagningsvin. Låt puttra ihop. Tillsätt scampi, persilja och pasta och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med en nygräddad baguette.

Falukorv med stuvad vitkål


Falukorv med stuvad vitkål, originally uploaded by Cayene.

400 g vitkål
smör eller margarin
5 dl mjölk
3 msk mjöl
salt
peppar

Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Koka kålen i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll kålen i ett durkslag och låt rinna av väl annars blir såsen grå!!
Smält matfettet i en gryta och rör i mjölet och vispa tills det är slätt. Häll på mjölken och koka såsen några minuter. Salta och peppra. Lägg i kålen. Rör om och servera till stekt falukorv och kokt potatis.

torsdag 15 oktober 2009

Fylld Fläskkotlett med rostade rotfrukter


Fylld Fläskkotlett, originally uploaded by Cayene.

4 - 8 tjocka, benfria fläskkotletter
240 g bacon
290 g champinjoner
4 dl creme fraiche

1 msk soja
salt, peppar

Klipp bacon, skiva purjo hacka champinjonerna. Fräs i stekpanna. Ha i creme fraiche, soya och salt och peppar.

Medan detta puttrar så bankar du ut fläskkotletterna. När fyllningen kokat ihop ordentligt lägger du fyllningen på kotletterna och viker ihop dem och fäster med tandpetare. Stek dem i stekpanna och servera med rotfruktsmix.

Tips: Nästa gång ska jag testa att steka dem i ugn. Berätta gärna om ni hinner testa före mig. Jag tror på att pensla dem med lite soja då så att de får lite yta. Kanske ska jag smaksätta sojan med lite senap! Fick för mig att det skulle kunna passa :)

måndag 12 oktober 2009

Tacogratäng


Tacogratäng, originally uploaded by Cayene.

450g tortillachips
1 kg köttfärs
tacokrydda
vatten
ost, riven
jalapeno, skivad
tomat, skivad

Stek köttfärsen och ha i tacokryddan. Späd med lite vatten och låt puttra tills det mesta av vattnet ångat bort. Smörj en långpanna och täck botten med grovkrossade tortillachips (ca halva påsen), täck chipskrosset med riven ost. Häll över tacoköttfärsen. Lägg på jalapeno och tomater. Täck med grovkrossade tortillachips och avsluta med att täcka detta med riven ost. 200° tills osten smält och fått lite färg. Servera med färska tomater, gräddfil och en tacosås.

fredag 9 oktober 2009

Korv Stroganoff


Korv Stroganoff, originally uploaded by Cayene.

Falukorv
Gul lök
Mjöl
Ketchup
Mjölk
Persilja
Salt
Peppar

Strimla falukorven och hacka löken. Stek korv och lök i lite margarin i stekpanna. Stö över vetemjöl och rör om. Ha i ketchup och mjölk. Låt koka ihop till en sås. Krydda med salt och peppar och ha sist i hackad persilja.

Servera med kokt ris.

måndag 5 oktober 2009

Fyllda Köttbullar


Fyllda Köttbullar, originally uploaded by Cayene.

10 personer

1 kg köttfärs
2 ägg
3 msk stark senap, tex. fransk
1 gul lök
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk brun farin
1 tsk fyra kryddor, Junis kryddor
4 msk ströbröd
2 dl mjölk eller grädde

Fyllning:
400 g mjukost med bacon

Finhacka löken och fräs den lätt i en stekpanna så att vattnet dunstar. Då spricker inte köttbullarna när de steks. Blanda köttfärsen med ägg, alla kryddorna, senap, brun farin, lök samt mjölk.
OBS: Ströbrödet ska inte ligga i blöt i förväg, utan det ska suga upp vätskan i köttbullssmeten.

Platta ut smeten på vattensköljd skärbräda. Skåra färsen i rutor med kniv. Lägg en klick mjukost på varje ruta. Ta upp en ruta i taget och forma till en stor köttbulle. För att ta upp rutan brukar jag använda en degskrapa även den sköljs i vatten emmellanåt.

Lägg köttbullarna i en smord långpanna. Grädda i 175° i ca 15 minuter. Red av skyn i pannan till en sås. Jag smaksatte den med kalvfond och kantarellkrydda från Junis Kryddor.

På bilden har jag även serverat med rönnbärsgelé och hot mango chutney.

Moijito & strawberry shake


Moijito & strawberry shake, originally uploaded by Cayene.

½ liter GB gräddglass, klassisk vanilj
½ l yoggi mini jordgubb och citron
1 dl mjölk
1 dl frysta jordgubbar
1 förp. Santa Maria Tex Mex ”Red Fusion” Mojito drinkmix

Häll ingredienserna i en mixer och kör tills du har en slät fin konsistens. MUMS!!!

Quesadilla med Läcköpastrami


Quesadilla med Läcköpastrami, originally uploaded by Cayene.

Detta är inget för dig som inte tycker om starkt kryddad mat!!

150 g apetina feta naturell färskost
100 g wäsgöta kloster Cheddar, riven
1 msk santa maria tex mex ”red fusion” Chipotle paste
1 msk ketchup
1 dl bladpersilja, grovhackad
8 st tortillabröd herb & garlic
300 g läcköpastrami
1 burk santa maria tex mex ”Red fusion” yellow tomato & chili salsa

Blanda färskost , riven ost, chipotle paste, ketchup och persilja. Bred blandningen på fyra tortillabröd, lägg på pastrami och lägg över återstående tortillabröd. Hetta upp en torr stekpanna och värm quesadillan på båda sidor tills osten smält, upprepa med de tre andra. Dela quesadillan på mitten och skär sedan halvmånarna till snittar.

Servera direkt och dippa i tomat och chilisalsan.