Gjorde två olika snittar i lördags som vi åt till Robinsson. Här kommer recepten på fyllningarna.
Laxsnitt:
Tunnbröd
Philadelphiaost
Kallrökt lax i tunna skivor
Sallad
Avocado i tunna klyftor
Bre ett tjockt lager philadelphiaost på tunnbrödet. Lägg på laxskivor, sallad och toppa med avocadoklyftor. Rulla ihop hårt och låt vila i kyl en stund innan de skärs i snittar.
Snittar med hamburgerkött:
Tunnbröd
Philadelphiaost
Hamburgerkött
Pepparrotsvisp
Soltorkade tomater
Bred ett tjockt lager philadelphiaost på tunnbrödet. Lägg på hamburgerkött och spritsa pepparrotsvisp uppe på. Strimla soltorkade tomater och lägg det på pepparrotsvispen. Rulla ihop hårt och låt vila i kyl en stund innan de skärs i snittar.
söndag 17 januari 2010
2 Snittar
måndag 11 januari 2010
Smördegsrutor med ananas
6 smördegsplattor, frysta Eldorado
Fyllning:
100 g mandelmassa
490 g krossad ananas (260 g nettovikt)
2 tsk potatismjöl
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Häll upp ananasen i ett durkslag och låt rinna av.
Tina smördegsplattorna och skär varje platta i fyra delar. Markera varje fyrkant med en rundel (jag använde en medicinkopp) mitt på, så djupt att det nätt och jämt går igenom. Pensla ovansidan utanför markeringen med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker på utanför markeringen.
Blanda ananas, riven mandelmassa och potatismjöl. Fördela detta mitt i markeringen.
Grädda i 200° i ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)