fredag 18 juli 2014

Pulled Chicken

Testade pulled chicken häromkvällen och det var precis lika gott som pulled pork fast det går mycket fortare att tillaga.

1 färsk kyckling
3 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
2 msk olja
500 g hickory bbq-sås
2 lime
1/2 dl vatten
Salt
Pepparmix

Sätt ugnen på 175°. 
Lägg kycklingen i en ugnsfast form med lock. Häll på bbq-såsen över kycklingen så den blir täckt. Skala och skär löken i ganska stora bitar (halvera och skär varje halva i sex klyftor, skär sedan klyftorna rakt över i tre snitt, lökbitarna blir ca 1 cm).

Pressa vitlöken över. Blanda den röda currypastan med oljan till en slät smet och blanda ner. Pressa limen och häll detta, vatten och kryddor över kycklingen. Rör om runt kycklingen så lök, såser och kryddor blandas. 

Tillaga i ugnen i 2 timmar. Rensa kycklingen på skinn och ben. Dra isär köttet medan kycklingen fortfarande är varm och lägg tillbaka den i såsen i formen. 

Till detta hade vi tortillabröd, salladsmix, majskorn, tomatkött i tärningar, gurkor i tätningar, jalapeno, tacosås och créme fraiche.