tisdag 28 juni 2011

Söndagsgryta


Söndagsgryta, originally uploaded by Cayene.
6 – 8 port

800 gr fläskfilé
1 msk margarin el. smör
200 g prinskorv el. varmkorv
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk syltlök, ca 195 g
2 burkar oliver, á 85 g
1 röd paprika
Smörgåsgurka
5 dl creme fraiche
1 gul lök
½ dl kalvfond
3 dl grädde
½ dl ketchup

Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Om du använder varmkorv så skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla parikan.

Smält matfettet i en stekpanna bryn köttet och lägg över det i en gryta som rätten kan lagas färdig i och serveras ur. Hacka och stek löken.

Blanda i resten av ingredienserna förutom creme fraiche och grädde.

Koka i 10 minuter. Rör ner creme fraiche och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.

Servera med ris eller pasta och sallad.

måndag 27 juni 2011

Tacopaj


Tacopaj, originally uploaded by Cayene.
Så enkel men bara så god!!

Tacofärs
1 kg köttfärs
2 påsar tacokrydda
1 burk tacosås, medium
3 dl gräddfil
4 dl creme fraiche

Pajdeg
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g margarin, kallt
4 dl mjölk
5 tsk bakpulver

Garnering
4 skivade tomater
2 dl riven ost

Stek köttfärsen till tacofärsen och ha i tacokryddan och rör om. Ha i de andra ingredienserna och låt puttra till sig en stund.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och rör om. Nyp i margarinet och ha i mjölken. Dega ihop alltihop. Degen ska vara kladdig!!

Smörj en långpanna och kleta ut degen. Häll på tacofärsen och lägg på skivade tomater och den rivna osten.

Gratinera i 200° i 20 minuter. Låt vila 10 minuter innan ni börjar skära i den.

Servera valfria grönsaker och tillbehör till.

Jag har gjort så mycket gott!!


Fanbärare i Vikarbyn, originally uploaded by Cayene.

Jag har gjort så mycket gott! Jag har tagit så många foton på allt det goda jag har gjort ... och trott att jag skulle komma ihåg vad det var för ingredienser i eller vad det var receptet hette som jag gjorde. Jag kan tyvärr meddela att inget har funkat ;(

Nu har jag iaf kommit på ett nytt knep och det är att fotografera även receptet samtidigt som jag fotograferar maten :) På så vis så har jag allt sparat på samma ställe så nu kanske det blir nån ordning på bloggen igen!!

Tyvärr har något hänt med min blogg och jag vet inte vad det är! Jag kan gå in och skapa ett nytt inlägg men jag kan inte spara och publicera det!?! Nån som har råkat ut för samma problem och vet hur man ska åtgärda det?

Så allt jag lägger upp i fortsättningen skickas från flickr där jag har mina foton och kan publicera i mina bloggar!? Ja, ibland är det konstigt med internet :)

Vill önska er alla en underbar sommar med mycket nöje, lagom med mat och ett alldeles underbart väder!!

Kram

Pangasiusfilé i folie


Pangasiusfilé i folie, originally uploaded by Cayene.
400 gram hokifilé
500 gram wokgrönsaker
0,5 dl persilja
40 gram smör
0,5 msk curry
1 tsk citronsaft
1 st vitlöksklyfta
salt
peppar

Värm ugnen till 200°C. Smörj 4 bitar aluminiumfolie med smör, fördela grönsakerna och krydda.

Lägg de tinade fiskfiléerna ovanpå, salta och peppra. Rör samman kryddsmöret och fördela det på fisken. Vik samman till paket och tillaga i ugn ca 40 minuter.

Du kan också lägga paketen på grillen.

Servera rätten med kokt, pressad potatis.