onsdag 20 augusti 2014

Gryta i slowcookern

Idag gjorde jag en fläskgryta i slowcookern. Grunden är faktiskt pulled pork men jag har tillsatt wokgrönsaker för att få en mer matig rätt än en fredagsmysrätt. Det blev riktigt gott!! Om du inte har en slowcooker går det lika bra i ugnen.

1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar 
4 stora klyftor vitlök
1 flaska barbecuesås (à 250 ml) Jag använde Sweet Baby Ray´s BBQ sauce
600 g  frysta asiatiska wokgrönsaker
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i slowcookergrytan eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme 125°C.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Lägg lök, vitlök och wokgrönsaker runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött, lök och grönsakerna. Sätt på locket, låt köttet koka på high i slow cookern eller nedre delen av en vanlig ugn ca 6 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Servera med kokt ris för en matig rätt.


Inga kommentarer: