fredag 24 april 2009

Läcker Lördagslåda


Läcker Lördagslåda, originally uploaded by Cayene.

En klar favorit som äts varje påsk.

4 pers.

4 hårdkokta ägg

Sås:
1 msk smör el. margarin
2 msk mjöl
3 - 4 dl grädde
2 msk finklippt dill
280 g räkor el. krabba
salt & vitpeppar

Garnering:
1½ dl småtärningar av franska
3 msk smält smör el. margarin

Bottna en smord ugnsfast form med skivade ägg. Koka såsen och tillsätt räkorna sist (får ej koka med, då blir dom sega). Häll över äggskivorna. Vänd brödtärningarna i det smälta smöret och låt dom suga åt sig allt fett. Strö dom över såsen. Låt brödtärningarna bli guldgula och frasiga högt uppe i het ugn. 200-225°. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer: