onsdag 24 juni 2009

Viltpytt med kantareller


Viltpytt med kantareller, originally uploaded by Cayene.

2 paket renskav
200 g kantareller
2 äpplen
2 små eller 1 stor röd paprika
2 gula lökar
2 selleristjälkar
1 krm viltkrydda
3 dl grädde
1-2 msk viltfond
1 tsk rönnbärsgelé
Salt

Skär renskaven i bitar. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar. Tärna äpplena utan att skala dem först. Tärna paprika och lök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en stor stekpanna, lägg ner renskaven och stek under omrörning tills köttet fått lite färg. Lägg skaven i en skål så länge.

Stek svampen och löken gyllenbruna. Blanda i renskaven och tillsätt äpple, paprika och selleri. Fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med viltkrydda, salt och peppar. Häll i grädde och viltfond och smaka av med gelén.

Servera med kokt potatis eller ris och rönnbärsgelé.

Inga kommentarer: