onsdag 24 februari 2010

Mjukostfylld köttfärsjärpe


Mjukostfylld köttfärsjärpe, originally uploaded by Cayene.

Dagens middag :)~

ca 18 st

800g köttfärs
1½ dl ströbröd
4½ dl mjölk
1 gul lök
3 tsk salt
Vitpeppar
1 msk calvadossenap
1-2 ägg
ev. kantarellkrydda
2 st mjukost på tub á 175g

Blanda ströbröd, mjölk, salt och vitpeppar. Låt allt dra 10-15 minuter. Riv löken eller hacka den fint. Blanda i löken, senapen och köttfärsen. Bred ut färsen till ca 1 cm tjocklek på våt skärbräda. Krydda med kantarellkrydda.

Markera ut fyrkanter och spritsa i mjukost i varje ruta. Just i detta recept har jag renost men har använt baconost förut. Rulla ihop färsen till en järpe.

Stek i 175° varm ugn i 15-20 minuter.

Vispa ur plåten med vatten, sila och häll i kastrull. Slå på grädde och smaka av med viltfond och soja. Red med maizenaredningen och låt sjuda en stund.

Servera med kokt potatis eller ris.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade hit av en tillfällighet o kan bara säga MUMS! WOW! o TACK för så många, så goda recept. Kommer o hälsar på igen o igen! Kram Mona

Kelly Steel sa...

Underbara recept du bjuder på! Har precis slängt in en kyckling och bacongratäng i ugnen och snart får vi främmande som kommer att låta sig smakas väl! Provade den för någon vecka sedan och den var verkligen helt underbar!! MVH Kelly

Anonym sa...

hej hej
hittade din blogg via matklubben.se där jag är jämt och söker recept. kul att läsa bloggar om mat ibland oxå, och jag gillar bra och enkla recept.
ska prova din kyckling med bacon i helgen.
ha det gott
anita /miramamman

miriam sa...

gud så gott!!

Mikaela H B sa...

Det ser riktigt gott ut!