lördag 24 december 2011

Cheesecakes

Jag gjorde cheesecake i portionsglas till gästerna som kommer på juldagen. Då är det lätt att anpassa till se som är laktosintolleranta utan att de "pekas ut". Alla får lika vid servering. Här kommer receptet på mina portionscheesecakes.

200 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 apelsin, rivet skal
3 msk pressad apelsinsaft
3 dl grädde
1 msk florsocker
1 nypa salt
3 äggvitor
3-4 digestive
3-4 pepparkakor

Vispa äggvitorna hårt. Vispa samman philadelphiaost, äggulor, socker, finrivet skal och juicen från apelsinen. Blanda med äggvitan.

Vispa samman grädde, florsocker och salt och blanda i smeten.

Smula digestive och pepparkakor och strö ut dom i botten på portionsglasen. Häll i smeten och smula ev över mer kakkross eller dekorera strax före servering.

Ställ in i frysen i minst fyra timmar.

Tag fram en stund före servering. Servera gärna med mosade hallon eller jordgubbar. Mums!!!

Inga kommentarer: