tisdag 20 maj 2014

Gratinerad Hokifilé med Grigliato

I senaste numret av Allers (nr 22, 2014) hade de recept på gratinerad torskfilé med senapssås som jag blev sugen på att testa men eftersom jag saknade flertalet av de ingredienser som skulle vara i den rätten så mixtrade jag ihop en egen variant. Tyvärr gjorde nog oljan i Grigliato´n att grädden eller gräddfilen såg ut att skära sig men det blev gott iaf och det var huvudsaken :)

8 port. 

800 g hokifilé
2 msk dijonsenap
4 dl grädde
3 dl gräddfil
Salt
Citronpeppar

Topping:
2 tomater
1 brk Mix Grigliato (290/170 g)
1 gul lök
4-6 vitlöksklyftor

Sätt varmluftsugnen på 150* eller den vanliga ugnen på 175*.

Lägg fiskblocken i en smord ugnsfast form. Vispa ihop senap, grädde, gräddfil och kryddorna. Häll detta över fisken. 

Kärna ur tomaterna och skär i mindre bitar. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Häll av oljan från Grigliaton. Blanda allt väl och ha toppingen över fisken. 

Gratinera i 30-35 minuter för tinad fisk eller 40-45 minuter för fryst fisk.

Servera med kokt potatis eller kokt pressad potatis.


Inga kommentarer: