måndag 11 januari 2010

Smördegsrutor med ananas


Smördegsrutor med ananas, originally uploaded by Cayene.

6 smördegsplattor, frysta Eldorado

Fyllning:
100 g mandelmassa
490 g krossad ananas (260 g nettovikt)
2 tsk potatismjöl

Garnering:
1 ägg
Pärlsocker

Häll upp ananasen i ett durkslag och låt rinna av.

Tina smördegsplattorna och skär varje platta i fyra delar. Markera varje fyrkant med en rundel (jag använde en medicinkopp) mitt på, så djupt att det nätt och jämt går igenom. Pensla ovansidan utanför markeringen med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker på utanför markeringen.

Blanda ananas, riven mandelmassa och potatismjöl. Fördela detta mitt i markeringen.

Grädda i 200° i ca 15 minuter.

3 kommentarer:

Tarja sa...

Dessa låter ju helt mmmmmm, får ta o göra nu i helgen...

Tackar för massor av fina recept!!!

Fridas kök sa...

Mmm, låter jättegott! :-)

Linda sa...

Gött det såg ut! Enkelt oxå :-)