6 smördegsplattor, frysta Eldorado
Fyllning:
100 g mandelmassa
490 g krossad ananas (260 g nettovikt)
2 tsk potatismjöl
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Häll upp ananasen i ett durkslag och låt rinna av.
Tina smördegsplattorna och skär varje platta i fyra delar. Markera varje fyrkant med en rundel (jag använde en medicinkopp) mitt på, så djupt att det nätt och jämt går igenom. Pensla ovansidan utanför markeringen med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker på utanför markeringen.
Blanda ananas, riven mandelmassa och potatismjöl. Fördela detta mitt i markeringen.
Grädda i 200° i ca 15 minuter.
måndag 11 januari 2010
Smördegsrutor med ananas
Etiketter:
hembakat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Dessa låter ju helt mmmmmm, får ta o göra nu i helgen...
Tackar för massor av fina recept!!!
Mmm, låter jättegott! :-)
Gött det såg ut! Enkelt oxå :-)
Skicka en kommentar