torsdag 31 december 2009

Smördegsinbakad Älgfile med Murkelsås


Älgfile med Murkelsås, originally uploaded by Cayene.

400 – 500 g Älgfilé
Salt
Peppar
1 rulle Smördeg
1 Ägg

Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter.
Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Limma ihop fogarna med uppvispat ägg. Pensla resten av smördegen och stek i 225-250° tills smördegen blivit frasig och fått färg.


Murkelsås

90 g konserverade murklor
5 dl grädde
Soja
Viltfond
Salt
Peppar
Ev. maizenaredning

Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka i mindre bitar och fräs dem i stekpanna.
Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Ha i murklorna och låt puttra en stund.

Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.

1 kommentar:

Unknown sa...

YES! en MATBLOGG som verkar grymt suverän! underbart tack så mkt som bloggar om mat, jag är så grymt torr på ideer :P allt på första sidan ville jag bara sätta tänderna i direkt :D. imorron bitti blir de och testa Smördegs rutor med annans, har dock inte en aning va smördeg är för nått :) får gå o handla. forsätt blogga! och lycka till med ideerna.