400 – 500 g Älgfilé
Salt
Peppar
1 rulle Smördeg
1 Ägg
Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter.
Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Limma ihop fogarna med uppvispat ägg. Pensla resten av smördegen och stek i 225-250° tills smördegen blivit frasig och fått färg.
Murkelsås
90 g konserverade murklor
5 dl grädde
Soja
Viltfond
Salt
Peppar
Ev. maizenaredning
Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka i mindre bitar och fräs dem i stekpanna.
Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Ha i murklorna och låt puttra en stund.
Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.
torsdag 31 december 2009
Smördegsinbakad Älgfile med Murkelsås
Etiketter:
kötträtter,
såser,
vilt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
YES! en MATBLOGG som verkar grymt suverän! underbart tack så mkt som bloggar om mat, jag är så grymt torr på ideer :P allt på första sidan ville jag bara sätta tänderna i direkt :D. imorron bitti blir de och testa Smördegs rutor med annans, har dock inte en aning va smördeg är för nått :) får gå o handla. forsätt blogga! och lycka till med ideerna.
Skicka en kommentar