måndag 24 februari 2014

Svenskasiatisk köttgryta

Om man blandar det man har i kylskåpet kan man få till något nytt och helt annorlunda emellanåt. Idag har jag blandat hejvilt mellan den svenska köttgrytan och den asiatisk curryn. En riktigt het rätt som rensar gott i vinternäsan :)

500 g grytbitar av fläskkött
2 gula lökar
5 - 6 vitlöksklyftor
1 - 2 msk Italiensk salladskrydda
1 msk Curry
1 msk Paprikapulver
5 dl vatten
600 g asiatiska wokgrönsaker
1½ tsk salt
2 dl grädde
Majzenaredning
Smör till stekning

Currybas

100 g röd currypasta
1 tsk rapsolja
400 g kokosmjölk
Fräs currypastan i oljan och häll på kokosmjölken. Låt koka ihop 1-2 minuter. Ställ åt sidan.

Gör så här:

Skiva den gula löken tunt och pressa vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök mjukt i smör. Lägg lökfräset åt sidan.

Smält smör i stekpannan och lägg i grytbitarna. Krydda med italiensk salladskrydda, curry och paprikapulver. Häll på vattnet och låt puttra ca 50 minuter.

Ha i wokgrönsaker, lökfräset och currybasen. Salta och häll i grädden. Red med majsenaredningen.

Servera till kokt potatis med en mix av ärter, paprika och majs.



Het röd currypasta. Finns i asiatiska hyllan på Hemköp (i Rättvik)


Inga kommentarer: