måndag 26 september 2016

Shepards pie i bakpotatis

Blev inspirerad att göra min variant på shepards pie i bakpotatis efter att ha sett ett klipp på Facebook. Så här kommer min variant.

Potatismos:

6 bakpotatisar
Mjölk/Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar

Färsen:

500 g köttfärs (jag hade älgfärs)
3 vitlöksklyftor
3 morötter
En bit rotselleri
2 - 2 1/2 dl vatten
3-4 msk whorchestaershiresås 
2 msk kinesisk soja
10-15 droppar tabasco
Salt
Peppar

Topping:
Riven ost

Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisarna och baka dem tills de är helt genombakade.

Under tiden gör du färsen. Stek färsen och pressad vitlök, mosa färsen med gaffel så den blir finfördelad. Riv morötter och rotsellerin på den grova sidan av rivjärnet. Tillsätt rivet och övriga ingredienser. Låt puttra på spisen så det mesta av vätskan försvinner.

Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur det mesta av innankråmet men spar lite runt väggarna för stadgan i potatisen. Gör potatismos på innankråmet genom att blanda med mjölk/grädde, smör, salt och peppar. Stampa den slät eller använd elvispen.

Fyll potatisarna med färsröran, packa den lite. Toppa med potatismos och avsluta med en god riven ost.

Sätt in högt uppe i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.



Inga kommentarer: