söndag 17 september 2017

Knäckig äppelkaka med lakritsdaim

Mammamia, herrejösses!! Så gott!! Ändrade lite i mitt "gamla" recept och tillsatte daim med lakritssmak och jag är i himlen!!

Jag halverade receptet till mina två miniäppelkakor men ni får receptet till den stora äppelkakan. 

150 g smör
3 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl ljus sirap
2 dubbeldaim, lakrits

Topping:
3 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 180* Smörj formen om det behövs. 

Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll på smöret och sirapen. Hacka daimen och blanda i. 

Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Skiva och skär dessa till små tärningar ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda socker och kanel, strö över och rör om. Häll äppelblandingen i pajformen och klicka ut toppingen ovanpå. In i ugnen 30 minuter. 

Servera med vaniljkvarg (lite syrligare smak) eller vaniljsås. 






Inga kommentarer: