Jag halverade receptet till mina två miniäppelkakor men ni får receptet till den stora äppelkakan.
150 g smör
3 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl ljus sirap
2 dubbeldaim, lakrits
Topping:
3 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 180* Smörj formen om det behövs.
Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll på smöret och sirapen. Hacka daimen och blanda i.
Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Skiva och skär dessa till små tärningar ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda socker och kanel, strö över och rör om. Häll äppelblandingen i pajformen och klicka ut toppingen ovanpå. In i ugnen 30 minuter.
Servera med vaniljkvarg (lite syrligare smak) eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar