Men här kommer receptet på min portergryta ändå och den räcker till många :)
1 1/2 kg grytbitar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
50 cl porter
1 1/2 dl kinesisk soja
1 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
6 svartpepparkorn
6 krossade enbär
1 msk torkad timjan
1 tärning köttbuljong
1 tärning mörk oxbuljong
1 tsk malen kryddpeppar
1 - 1 1/2 tsk liquid smoke
Skär de gula lökarna i mindre bitar och skiva vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser i grytan och låt stå att marinera i kylskåpet över natten.
Morgonen efter ställer ni in slow cookern på läge low och förslagsvis 3-4 timmar. Här är det bra om ni "känner" er slow cooker och naturligtvis beroende på vilket kött ni använder. Älgkött som jag använde är ju näst intill fettfritt så det blev lite torrt.
När jag kom hem från jobbet hade jag i:
Rejält med maizenaredning för mörka såser och 3 dl syrad grädde. Jag höjde till läge High och lät den gå 40 minuter.
Summa sumarum med älggrytbitar borde jag ha kört första delen 2 1/2 timme och sedan haft i maizenaredning och grädde. Det testar jag nästa gång ...
Gott blev det iaf och jag serverade med egenodlad sparrispotatis, rönnbärskompott, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar