tisdag 9 september 2008

Kycklingfilé med enbärssås

Ännu ett av de recept jag fått tillaga som demo på jobbet. Jag ska vara helt ärlig! Hos oss kommer inte denna rätt att bli en som man gör när man vill ha något extra gott. Tyvärr. Den var inte "äcklig" men det blev liksom inte favoritförklarat :) Jag rkomenderar er som testar detta att ta mindre mängd enbär är det ursprungliga receptet! Jag demade med pasta istället för rotsakerna och det är väl en smaksak vilken man föredrar.

4 portioner:
4 st kycklingfiléer
2 msk Smör & Rapsolja
1 kg blandade rotsaker; morötter, lök, palsternacka och potatis
2–3 msk örtkryddor; timjan, rosmarin
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk enbär, krossade
1/2 dl vitt vin
1 tetra Oatly iMat 13% (2,5 dl)
1 1/2 msk kalvfond
2 dl vatten
1 msk Maizena
salt
peppar

Sätt ugnen på 200°C. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn ca 20–30 minuter tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i Smör&Rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i någon minut på medelvärme. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen ca 5 minuter. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.


1 kommentar:

Lili sa...

Man blir ju hungrig och sugen på att göra drinkar och äta god mat när man tittar på din sida :)