4 portioner:
4 st kycklingfiléer
2 msk Smör & Rapsolja
1 kg blandade rotsaker; morötter, lök, palsternacka och potatis
2–3 msk örtkryddor; timjan, rosmarin
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk enbär, krossade
1/2 dl vitt vin
1 tetra Oatly iMat 13% (2,5 dl)
1 1/2 msk kalvfond
2 dl vatten
1 msk Maizena
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°C. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn ca 20–30 minuter tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i Smör&Rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i någon minut på medelvärme. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen ca 5 minuter. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar:
Man blir ju hungrig och sugen på att göra drinkar och äta god mat när man tittar på din sida :)
Skicka en kommentar