måndag 2 januari 2012

Fiskgratäng med räkor

Mums kan jag bara säga!!! Idag blev det fiskgratäng med räkor och till det serverade jag Pommes Duchesse, dvs gratinerat potatismos. Rårivna morötter och citron fanns också med.

Fiskgratäng med räkor

400 g hokifile el annan vit fisk
400 g räkor i lake
1 tsk salt
1 gul lök
2 dl riven ost

Såsen

2 dl grädde
2 dl mjölk
Kycklingfond
Maizenaredning, ljus
4 peppar, på kvarn från Knorr (se bild nedan)
Wasabi & sesamfrön, krydda från Santa Maria (se bild nedan)
eller använd dina favoritkryddor

Koka ihop ingredienserna till såsen. Smaka av och krydda efter behag.
Tina fisken något och salta den lätt. Skala och skiva löken och täck botten på en smord ugnsfast form med den. Lägg på fiskblocket och lägg räkorna uppe på. Häll såsen över fisken och strö över osten.
Grädda i 200* 40-45 minuter.

Pommes Duchesse

Eget mos på 1 kg potatis eller
pulvermos på 1 liter vätska
50 g smör
2 äggulor
Salt
Vitpeppar
Muskotnöt, malen

Gör ditt eget potatismos eller gör på pulver. Blanda i smör och äggulor och smaka av med kryddorna. Spritsa toppar i en smord ugnsfast form och gratinera i 275* i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: