Så här kan det vara att bo på landet och vara gift med en jägare och det blev "snabbmat"!!!
4-8 älgkalvbiffar (beroende på storlek)
Salt
Svartpeppar
Smör, till stekning
Svampstuvning
300 gr färska trattkantareller eller motsvarande torkade
156 gr skivade champinjoner på burk (ca 260 gr i spad)
1 dl gul lök, finhackad
1 dl rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad basilika, färsk eller frusen
Börja med svamstuvningen. Stek svampen och den gula löken i smör i en kastrull/stekpanna. Häll i vinet och låt det nästa koka torrt. Häll i grädden/gräddmjölken och låt koka ihop till lagom tjock konsistens (stuvning). Pressa i vitlöken och ha i basilika, salt ch peppar.
Banka biffarna till ca 1 1/2 cm tjocklek. Krydda med salt och peppar. Stek 2-3 minuter/sida.
Servera med, som jag kokt egenodlad mandelpotatis, eller rotfrukts-potatisgratäng.
Jag hade även svartvinbärsgelé och rönnbärskompott som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar