måndag 13 november 2017

Älgkalvbiff med kantarellstuvning

Idag blev det "göttans" igen eftersom det är måndag och jag är ledig. Jag hade inte helt rätt ingredienser efter receptet men det blev hur gott som helst ändå.

Så här kan det vara att bo på landet och vara gift med en jägare och det blev "snabbmat"!!!

4-8 älgkalvbiffar (beroende på storlek)
Salt
Svartpeppar
Smör, till stekning

Svampstuvning
300 gr färska trattkantareller eller motsvarande torkade
156 gr skivade champinjoner på burk (ca 260 gr i spad)
1 dl gul lök, finhackad
1 dl rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad basilika, färsk eller frusen

Börja med svamstuvningen. Stek svampen och den gula löken i smör i en kastrull/stekpanna. Häll i vinet och låt det nästa koka torrt. Häll i grädden/gräddmjölken och låt koka ihop till lagom tjock konsistens (stuvning). Pressa i vitlöken och ha i basilika, salt ch peppar.

Banka biffarna till ca 1 1/2 cm tjocklek. Krydda med salt och peppar. Stek 2-3 minuter/sida.

Servera med, som jag kokt egenodlad mandelpotatis, eller rotfrukts-potatisgratäng.

Jag hade även svartvinbärsgelé och rönnbärskompott som tillbehör.


Inga kommentarer: