måndag 27 november 2017

Kantarelldelizie med grönkål

En otroligt god vegetarisk rätt från Hemköps receptsamling. Jag gjorde om den lite och jag serverade även fläskfilé till. Den var lite knölig att göra då lasagneplattorna vill spricka. Senare såg jag att det faktiskt stod på förpackningen " ... om du ska göra cannelloni så doppa plattorna i varmt vatten innan du lägger i fyllningen".

Sås:

25 g smör
2 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
2½ dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färskost
salt och peppar

Fyllning:

250 g hackade kantareller/trattkantareller
1 hackad gul lök
250 g repad och strimlad grönkål
2 msk olivolja
salt och peppar
1 förp. färska lasagneplattor
75 g riven ost

Sätt ugnen på 225°

Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med mjölk och grädde. Tillsätt buljongtärning och färskost under vispning. Koka några minuter tills såsen tjocknar.

Fräs kantareller, lök och grönkål i oljan. Smaka av med salt och peppar.

Doppa de färska lasagneplattorna i varm vatten så blir de mer lättarbetade.

Fyll lasagneplattorna med fyllningen och rulla ihop.

Dela rullarna på mitten och ställ dem upp i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö över riven ost.

Gratinera i ca 20 minuter.



Inga kommentarer: