Sås:
25 g smör2 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
2½ dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färskost
salt och peppar
Fyllning:
250 g hackade kantareller/trattkantareller1 hackad gul lök
250 g repad och strimlad grönkål
2 msk olivolja
salt och peppar
1 förp. färska lasagneplattor
75 g riven ost
Sätt ugnen på 225°
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med mjölk och grädde. Tillsätt buljongtärning och färskost under vispning. Koka några minuter tills såsen tjocknar.
Fräs kantareller, lök och grönkål i oljan. Smaka av med salt och peppar.
Doppa de färska lasagneplattorna i varm vatten så blir de mer lättarbetade.
Fyll lasagneplattorna med fyllningen och rulla ihop.
Dela rullarna på mitten och ställ dem upp i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö över riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar