måndag 24 mars 2014

Filmjölkslimpor

Idag har jag bakat två filmjölkslimpor och dom blev supergoda!! Så enkelt och utan kladd. Bara att röra ihop i bunken och hälla upp i två st 1½-litersformar.

5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl fint rågmjöl
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
½ dl ljus sirap
1 morot

Sätt ugnen på 180°. Rör ihop de torra ingredienserna. Riv i moroten och tillsätt filmjölk, lingonsylt och sirap. Rör ihop till en jämn smet.

Fördela smeten i två avlånga brödformar, 1½ liter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt svalna på galler under bakduk.

Lägg i plastpåsar innan de hunnit svalna helt för att de inte ska bli torra.


Inga kommentarer: