fredag 29 februari 2008

Nötslabang

10 bakelser

150 g nötkärnor
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao
4 äggvitor
2½ dl socker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 ”raka” bananer
Kavlad marsipan

Garnering:
2 msk florsocker

Sätt ugnen på 175°. Mal nötterna, blanda med mjölet och kakaon. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till seg konsistens. Vänd ner nötblandningen. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp kakan och lossa papperet. Låt svalna. Täck kakan med kavlad marsipan. Vispa grädden och bred ut den. Lägg hela bananer över och rulla ihop. Sikta över florsocker.

Eftersom jag är nötöverkänslig så tog jag jordnötter istället! Det gick precis lika bra!!


Inga kommentarer: