tisdag 1 april 2008

Fråga som behöver svar!!!

Nu måste jag få hjälp med översättningen! Jag letar med ljus och lykta efter en sås som heter Cantonese och jag har hittat detta recept:
*****************************
Cantonese Sauce
55g Spring Onion, finely chopped - vårlök
½ teaspoon garlic powder - vitlökspulver
½ teaspoon ginger powder - ingefära (pulver)
1 tablespoon soy sauce - soja
½ teaspoon sugar - socker
Salt to taste - salt
1 teaspoon MSG - Glutamat (Hoppa över!!)
90ml chicken stock - kycklinglbuljong (tack Anna för tipsen på msg och chicken stock)
Cornflour - majsstärkelse

Heat oil in wok. Add spring onion. Stir fry. Add garlic powder, ginger powder, soy sauce, sugar, salt, MSG and chicken stock. Simmer for four minutes and mix in. To thicken the sauce, add cornflour mixed with a little cold water.
*******************************
Men nu till min fråga. Vad är MSG??? Är det en förkortning och på vad i så fall? Finns det att köpa här i Sverige? Finns det något likvärdig man kan ersätta MSG med ifall det inte finns att köpa här??

2 kommentarer:

Anna sa...

MSG = Monosodium Glutamate, glutamat alltså. Kan du glatt hoppa över.

Chicken stock = kycklingbuljong

Carina sa...

Tack snälla för ditt snabba svar!! Ja, nån glutamat behövs då inte!! Det får vi i oss tillräckligt av ändå!