fredag 11 april 2008

Klyftpotatis

Kan det bli enklare och godare än så här? Du behöver inte ens skala potatisen :)

Potatis
Olja
Margarin
Salt

Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Koka klyftorna i saltat vatten ca 5 minuter.Lägg klyftorna i en långpanna med olja i botten. Smält margarinet och häll över potatisen och rör om. Det är margarinet som ger potatisen färg.

Sätt in i ugnen på 200° ca 25 minuter. Rör om någon gång under tiden men inte för ofta för potatisen vill gärna falla sönder då. Salta när potatisklyftorna är klara.

Jag brukar också ha på nån annan krydda mot slutet, t.ex vitlöksgrill eller också Kullerbackens gratängkrydda (från Junis kryddor).


1 kommentar:

Iris // Alla dagars kaos sa...

Jag brukar hacka ner ett par klyftor vitlök, lite timjan och ha lite olivolja på mina klyftpotatisar. Det blir supergott :)