1 kg kycklingfilé
Broccoli i buketter
Gul lök
Squash
Kinesisk marinad
1/2 dl soja
1/2 dl honung
1 msk chilisås
1/2 dl vinäger
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Cantonese Sause
55g vårlök
½ tsk vitlökspulver
½ tsk ingefärspulver
1 msk soja
½ tsk socker
Salt
90ml kycklingbuljong
majsstärkelse
Gör så här:
Strimla kycklingfilén och lägg i kinesisk marinad i 2 – 3 timmar i rumstemperatur eller ca 1 dygn i kylskåp.
Koka Cantonesesåsen så här:
Fräs vårlöken i lite olja. Tillsätt vitlökspulver, ingefärspulver, soja, socker, salt och kycklingbuljong. Sjud i fyra minuter och mixa sedan såsen. Red av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Låt kallna.
Stek kycklingfilén i olja. Stek grönsakerna i olja. Blanda allt i samma panna. Häll över Cantonesesåsen och koka ihop. Servera till kokt ris.
Tips:
Du kan ta vilka grönsaker du vill t.ex. röd lök och bambuskott eller varför inte en påse med färdiga wokgrönsaker.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar