tisdag 9 november 2010

Chokladfröjd

Hade tupperwareparty här igår och vi bakade en riktigt smarrig kladdig chokladkaka. Tyvärr blev det ingen bild men jag lovar att det var smaskens till sista slicken! Här kommer receptet iaf.

200 g mörk choklad (minst 55%)
200 g smör
2,25 dl socker
6 ägg
3 tsk vaniljsocker
2 msk mjöl

Värm ugnen till 190°.

Bryt chokladen i bitar och smält choklad och margarin i micron, 750w i ca 1½ minut. Håll koll på chokladen! Den smälter invändigt först och är lätt att bränna!

Vispa ihop ägg och socker så då blir vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och till sist chokladblandningen och rör till en jämn smet.

Skölj en silikonform i vatten och skaka ur (inte torka, den ska vara fuktig för att kakan ska släppa formen). Häll i smeten och ställ på kallt galler. Grädda i ca 22 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Servera med färska hallon.

Ät och njut! Kakan bara smälter i munnen!

Inga kommentarer: