söndag 28 september 2014

Hemlagad snabbpizza

Inland går det undan! Ibland måste det bara gå undan! Idag var en sån dag. Men resultatet blev absolut inte sämre!! Jag valde att köpa tomatsalsan på min butik denna gång men den går lätt att svänga ihop under tiden som pizzan gräddas men då får den ju inte "stå till sig"

1 pizzakit med deg och tomatsås
1 pkt Pärzons kallrökta skinka el typ parmaskinka
200 g riven mozarellaost
1 "boll" mozarellaost
Tomatsalsa, köpt eller egen
Ruccolasallad
Pesto Alla Genovese

Snabb Tomatsalsa

tomater
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk brun farin
1/2 - 1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl strimlad basilika
 
Värm ugnen till 200°.  Lägg den färdiga pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut tomatsåsen över degen. Skiva mozzarellaosten och lägg på degen. Sprid ut den rivna mozzarellaosten. Grädda 15 - 20 minuter.

Tomatsalsa - om du väljer att göra egen, annars finns det en färdig variant i de flesta välsorterade butikers salladsdisk.

Skölj och halvera tomater. Ta ur tomatköttet.
Tärna tomaterna smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor.
Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Ställ kallt ca 1 timme. Vänd ner strimlad basilika.


När pizzan är färdiggräddad så lägger man på skinka, tomatsalsa, pesto och ruccolasallad.

Ät och njut!! För den blir suveränt god!!


Inga kommentarer: