torsdag 11 september 2014

Picklade grönsaker

Vad gör man av rättika?? Jag var nyfiken på grönsaken och köpte den i "blindo". När jag kom hem så googlade jag fram vad man kunde göra och jag nappade på första bästa resultat vilket visade sig vara helt rätt. Så himla gott!! Ännu ett tillbehör/inläggning som hamnar i min favoritlista!!
 
1 hel rättika
Morötter, i samma vikt som rättikan
2 dl socker
2 dl risvinsvinäger
1 msk salt
4 dl vatten
 
Riv rättikan och morötterna i en Julien, eller skär tunna, tunna remsor med kniv. Lägg grönsaksremsorna i burkar.
 
Värm upp socker i en kastrull tillsammans med risvinsvinäger, salt och vatten. Det ska inte koka utan bara bli varmt så sockret löser sig. Häll över grönsakerna, förslut och njut vid tillfälle! Sååå gott!!
 

Inga kommentarer: