söndag 25 maj 2008

Grillad blåmögelfylld lövbiff med grillade primörer och kall sås

Ännu en matbjudningsrätt som jag hade på jobbet! Mums!! Oj så gott och uppskattat det var!! På jobbet så råstekte jag den skivade potatisen i stekpanna och hade sedan i de andra grönsakerna i mindre bitar och lät steka med en stund. Det blev också kanongott! Lite enklare om man inte har tillgång till grill eller grillpanna.

4–8 skivor lövbiff (beroende på hur stora de är)
250 g Roquefort
4 knipplökar, skurna på längden
1 röd paprika, urkärnad och klyftad
8 stora potatisar med skal, skivade i 1 cm skivor
12 gröna sparrisar
1/2 dl Bengt Frithiofsson olivolja hojiblanca
salt
svartpeppar, nymald
1 brk (245 g) Lohmanders Bearnaise vitlök

Blanda alla grönsakerna med olja och salt. Lägg ut dem på grillen och grilla dem. Potatisen tar längst tid så börja med den. När alla grönsakerna är klara lägg upp dem på ett fat och häll över lite extra olivolja. Lägg ut lövbiffarna och fördela osten på dem. Vik ihop, salta och peppra.

Grilla/stek dem på medelvärme ca 2–3 minuter på varje sida.Servera med kall Lohmanders Bearnaise vitlök och Hatting La Baguette vitlök.

1 kommentar:

KarinW sa...

Mycket gott här hos dig. Champinjonerna tror jag hamnar på min studentbuffe'.
Tittar in igen!