Det här behöver du till 4 portioner:
4 (4x140 g) Laxfilé
1 brk (200 g) Pesto Genovese
Vitlökscrostini
2 ciabatta oliv, skivade
1 vitlöksklyfta, hel och skalad
1/2 dl olivolja
flingsalt
Sparris & Ruccolasallad
8–12 vita sparrisar, skalade
1 dl lätt soltorkade körsbärstomatetomater i olja
1 gurka, skalad och tärnad
3 msk pumpafröolja
2 msk balsamicovinäger
200 g ruccolasallad, sköljd
salt
svartpeppar, nymald från kvarn
Tina och torka av laxbitarna. Lägg laxen på en plåt och bred över 1–2 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. Känn med en kniv i laxen. Om den är klar så delar den lätt på sig.
Vitlökscrostini
Rosta ciabattaskivorna i ugn på 180° eller i brödrost. Dra med vitlöksklyftan på den rostade ytan. Ringla över olivolja och salta.
Sparris & Ruccolasallad
Sjud sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Tag upp sparrisen och låt den ånga av. Skär sparrisen på längden 1 gång och lägg på ett fat. Blanda alla ingredienser utom ruccola. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på sparrisen, toppa med ruccola och servera med crostini.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar