Kött i skivor, gärna älgkött
Potatismos, med 1 ägg
Tomat
Sparris, på burk
Morötter, på burk
Ost
Sås:
Mjölk
Vatten
Ädelost, Kvibille gräddädel el. gorgonzola
Mjöl
Piffi allkrydda
Vitpeppar
Kalvfond, bong
Ev. grädde
Kryssa tomaten och lägg i hörnet på plankan. Stek köttet och lägg på plankan. Spritsa potatismos runt hela plankan. Fyll upp med sparris och morötter. Smält ädelosten i lite vatten. Skaka ut mjölet i lite mjölken och häll i kastrullen. Koka såsen och häll över plankan. Skiva ost och täck plankan. Gratinera i 200°-225° tills osten smält och moset fått gyllenbrun färg.
OBS: Låt plankan "stanna" innan du börjar äta! Dels är den otroligt het men det finns risk att såsen rinner ut om du börjar äta för tidigt! Och sås på duken vill vi inte ha :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar