4 smördegsplattor
1 Ägg
Fyllning:
6 dl kantareller
Smör
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 dl grädde (Tips! Testa Oatly iMat)
1 msk balsamvinäger
1 dl finhackad persilja
Salt
Peppar
Ta upp och tina smördegsplattorna.
Hacka ner svampen i lite mindre bitar och stek i smöret. Pressa vitlöksklyftan och hacka löken och fräs med. Häll på grädden, balsamivinägern och persiljan och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på smördegsplattorna och pensla den tomma ytan med ett uppvispat ägg.
Grädda i 220°C tills smördegen fått fin färg.
onsdag 15 september 2010
Smördegsrutor med kantarellstuvning
Etiketter:
förrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar