Kan inte bli enklare än så här. Receptet räcker till 6 små desserter. Jag tänker testa med lite andra frukter nästa gång. Jordgubbar tror jag kan funka liksom blåbär. Det är bara att testa sig fram.
Receptet kommer från tv-programmet "Halvåtta hos mig" men fotot är mitt :)
Glass
250 g hallon, frysta
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
Maräng
2 st äggvitor
½ dl socker
Mixa bär, crème fraiche, äggulor och socker till glasskonsistens.
Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.
Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.
Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.
Vispa till en hård marängsmet.
Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.
Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.
4 kommentarer:
Låter himla enkelt och gott! Måste testas!
"Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens"
du menar väl äggulor med?
Ja, sådär går det när man inte läser vad man skriver :)
Nu är det tillrättat.
Tack för kommentaren :)
Skicka en kommentar