500 g köttfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 lök
2 tsk salt
vitpeppar
1 ägg
2 paket skivad bacon
1 mjukost med kantareller
Blanda ströbröd, mjölk och kryddor och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt köttfärs, hackad lök och ägg. Rör snabbt ihop till en slät smet. Smörj en ugnssäker form och lägg baconskivor på tvären. Fördela köttfärssmeten över baconskivorna. Gör en skåra i köttfärsen och ha i mjukosten. Tryck ihop skåran så det blir tätt annars rinner mjukosten ut. Vira baconskivorna runt köttfärslimpan. Stek i 175° varm ugn i 30 – 45 minuter. Servera med kokt ris.
fredag 28 augusti 2009
Baconinbakad Köttfärslimpa
Etiketter:
färsrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar