500 g grytbitar fläskkarré
500 g grytbitar av älgkött
5 dl vatten
3 dl grädde
3 tsk paprikapulver
3 tsk curry
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 stora gula lökar
Italiensk salladskrydda
200 g färska champinjoner
200 g gula kantareller
Ev. Ljus maizenaredning
Bryn grytbitarna i omgångar med salladskrydda, curry och paprikapulver. (Jag brukar smaka av grytan senare och ha i mer av dessa kryddor).
Lägg över köttet i en stor gryta och häll på vatten. Låt puttra ca 1 timme.
Strimla löken och skär paprikorna och svamparna i mindre bitar. Champinjonerna kan vara hela om de inte är för stora. Häll ner allt i grytan och låt puttra ytterligare 30 minuter
Häll i grädden mot slutet och smaka av med mer kryddor om det behövs. Red ev med ljus maizenaredning.
Servera med ris eller potatis och valfria grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar