måndag 12 januari 2015

Grön spaghetti och Broccoli

Nu har jag testat att göra spaghetti av grönsaker som vi åt till köttgrytan istället för pasta, ris eller potatis. Till det lagade jag broccoli från ett recept av Tommy Myllimäki ur hans kokbok "Grönsaker. Tillbehör & Garnityr" ISBN: 978-91-27-14009-7.

1 zucchini
2 stora morötter
1 palsternacka
Salt
Olja, neutral

Tvätta zucchinin och skär av skaftfästet. Skala morötter och palsternackan. Strimla grönsakerna i spiralizern. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter. Spänsten ska fortfarande vara kvar. Salta. Klart att servera.

I Myllimäkis broccolirätt ingår även chili, vitlök och vitt vin.

Detta serverade jag till en köttgryta som jag hade färdig sen förut i frysen. Så gott alltihop!!
 
 
 

Inga kommentarer: