Den var mycket lätt att göra iordning men har man inte tid att förbereda den innan man åker till jobbet så går det lika bra att förbereda allt kvällen före och sedan förvara i kylen över natten.
6-8 port.
Låg 4 tim.
Vegetabilisk olja
2 msk riven ingefära
2 1/2 msk sambal oelek
1 röd lök
1-1,2 kg fläskkarré
3 mogna tomater
6 stjälkar citrongräs
2 tsk salt
2 dl vatten
Maizenaredning för ljusa såser
Skär köttet i tärningar ca 2x3 cm.
Riv ingefäran fint och hacka löken fint.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, ingefära och sambal oelek ca 3-4 minuter. Lägg i köttet och stek tills det blir lite färg på köttet och rör om ordentligt.
Häll ner allt i slowcookern.
Skär tomaterna i klyftor och ha ner i grytan. Ta de nedersta 10 cm på citrongräset och krossa med ex. skaftet på en kniv. Skär i 2 cm bitar. Lägg detta tillsammans med salt i grytan. Häll i vatten och rör om.
Ha i majzenaredning för ljusa såser efter ca 3 1/2 timme
Lägg på locket och kör slowcookern på låg i ca 4 timmar.
Bilden är tagen innan jag startat slowcookern.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar