Här får ni min variant av receptet.
500 g älgfärs
2 msk vetemjöl
1 msk röd currypasta
Rapsolja till stekning
Vetemjöl till panering
Såsen:
1 msk röd currypasta
5 dl kokosmjölk
1 tsk fisksås
1/2 dl jordnötssmör med bitar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
Blanda färsen med currypasta och vetemjöl. Forma stora köttbullar och rulla i vetemjöl. Stek köttbullarna i oljan. Sänk värmen och efterstek i fem minuter.
Ta upp köttbullarna ur stekpannan och börja göra såsen.
Lägg currypastan i stekpannan och låt den dra på låg värme några minuter.
Ha i kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt bli varmt. Ha i köttbullarna och ös dem med såsen.
Servera med ris och blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar