tisdag 9 september 2008

Varm Smörgåstårta

Detta bjöd jag på när jag fyllde år i augusti. Det blev uppskattat av gästerna och tack för det!! Det blev supergott!!

4 halvor hönökaka
2 pkt Bacon i tärningar
Färska champinjoner
1 Purjolök
4 dl creme fraiche
Soja
Tomater i skivor
Västerbottenost
Salt
Peppar

Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja.

Bred 1/3 av smeten över hönökakshalvan lägg på nästa halva osv. På översta lagret läggs skivade tomater och til sist västerbottenost. Gratinera i ugn, 175° tills osten smält och fått lite färg.

Servera med en grönsallad. Jag köpte en påse med färdigblandad sallad och hade i tomat och gurka. Jag garanterar att detta blir poppis!

Inga kommentarer: