tisdag 28 juni 2011

Söndagsgryta


Söndagsgryta, originally uploaded by Cayene.
6 – 8 port

800 gr fläskfilé
1 msk margarin el. smör
200 g prinskorv el. varmkorv
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk syltlök, ca 195 g
2 burkar oliver, á 85 g
1 röd paprika
Smörgåsgurka
5 dl creme fraiche
1 gul lök
½ dl kalvfond
3 dl grädde
½ dl ketchup

Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Om du använder varmkorv så skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla parikan.

Smält matfettet i en stekpanna bryn köttet och lägg över det i en gryta som rätten kan lagas färdig i och serveras ur. Hacka och stek löken.

Blanda i resten av ingredienserna förutom creme fraiche och grädde.

Koka i 10 minuter. Rör ner creme fraiche och grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.

Servera med ris eller pasta och sallad.

Inga kommentarer: