Ja, jag vet inte vad jag ska kalla den här rätten?!? Den kom till av en händelse!!
Tanken var att vi skulle ha köttfärslimpa men när jag skulle ha i den sista ingrediensen, ägg, så var dom helt slut!! Inte ett ägg så långt ögat nådde och allt det andra var redan ihopblandat! Inte hade jag lust eller tid att åka 3,4 km till Hemköp heller!!
Det var nu jag kom på att jag hade en Ultra Pro från Tupperware som skulle va helt kanon att använda i ugnen. Det var bara att ha i köttfärssmeten i Ultra Pro'n och testa och jag måste säga: tusan vilken bra pryl!! Den här kommer jag att använda fler gånger! Den funkade klockrent och köttfärslådan blev så saftig och god tack vare att jag hade ett lock på under tillagningen. Du kan säkert använda en vanlig form också men täcka den med grillfolie.
8 -10 port
1 kg köttfärs
2 dl ströbröd
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 tsk salt
Vitpeppar
Aromat
2 burkar ärter & morötter
3-4 tomater
Sätt på ugnen på 190*.
Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt dra i ca 10 minuter.
Hacka den gula löken fint och pressa i vitlöksklyftorna ha i de övriga ingredienserna, utom tomaterna, och blanda om ordentligt. Lägg köttfärssmeten i Ultra Pro'n och täck smeten med skivade tomater.
Lägg på locket till Ultra Pro'n och grädda i ugnen i 45 minuter. Ta av locket och höj värmen till 275* och sätt på grillfunktion. Gratinera tills tomaterna börjar få lite yta.
Servera med kokt potatis eller ris, inlagd gurka och gelé eller lingonsylt och en god sås.
Just den här gången hade vi rödvinssås men brunsås, pepparsås eller bea går också bra. Det behövs inte så mycket sås eftersom köttfärslådan är saftig i sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar