Grönsakerna som kokat med blev kanonbra kokta. Jag är så himla nöjd med min Slow Cooker!!! Ni får receptet igen eftersom jag ändrat lite i det.
1 kg nötstek (det går bra med en större bit också)
3 dl Coca Cola
1,5 dl kinesisk soja
1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd)
6 svartpepparkorn
6 krossade enbär
2 tsk timjan
4 stora vitlöksklyftor
1 stor gul lök i klyftor
2 morötter i stavar
2 palsternackor i stavar
2 msk viltfond
Skyn
2-3 dl grädde
Maizenaredning för mörka såser
Skala, ansa och dela alla grönsaker och lägg i botten på din keramikgryta i Slow cookern. Ha i alla kryddorna och vätskan och blanda om. Lägg köttet ovanpå och tryck ner det i grönsaksblandningen och vätskan. Sätt på locket och starta din Slow Cooker på auto och låt stå i ca 7-8 timmar. Vänd gärna köttet efter 3-4 timmar.
Sila av skyn och häll upp det i en kastrull och blanda i grädden. När såsen kokar upp så häller du i maizenaredningen så du får den konsistens du vill ha. Koka upp och låt sjuda en liten stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar