Idag har jag gjort en älgstek med massor av grönsaker, lök och rotfrukter. Vätskan är en tetra skogssvampsoppa.
1-1,2 kg älgstek
Smör att steka i
2 stora gula lökar
6-7 medelstora potatisar
1 palsternacka
3 stjälkselleristånd
5 vitlöksklyftor
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
5 dl skogssvampsoppa, Keldas
1 1/2 - 2 dl vatten
Salt
Svartpeppar
5 tsk smör
Tärna den gula löken. Bryn köttet runt om och stek med löken. Ställ åt sidan en stund medan du ansar och skär de övriga grönsakerna. Rotfrukterna skärs i stavar men potatisen delas i åttondelar. Slanta sellerin och pressa vitlöksklyftorna.
Bottna Slow Cookern med grönsaker, även den stekta löken, och kryddor och rör om. Tryck ner älgsteken i grytan så att den får grönsakerna både under och runt om sig. Häll i skogssvampsoppan och skölj ur förpackningen med vatten och ha ner i grytan. Klicka på smöret.
Låt sjuda i ca 7 timmar på läge Låg. Häll i mer vätska om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar