500 g grytbitar av fläskkött
2 gula lökar
5 - 6 vitlöksklyftor
1 - 2 msk Italiensk salladskrydda
1 msk Curry
1 msk Paprikapulver
5 dl vatten
600 g asiatiska wokgrönsaker
1½ tsk salt
2 dl grädde
Majzenaredning
Smör till stekning
Currybas
100 g röd currypasta1 tsk rapsolja
400 g kokosmjölk
Fräs currypastan i oljan och häll på kokosmjölken. Låt koka ihop 1-2 minuter. Ställ åt sidan.
Gör så här:
Skiva den gula löken tunt och pressa vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök mjukt i smör. Lägg lökfräset åt sidan.Smält smör i stekpannan och lägg i grytbitarna. Krydda med italiensk salladskrydda, curry och paprikapulver. Häll på vattnet och låt puttra ca 50 minuter.
Ha i wokgrönsaker, lökfräset och currybasen. Salta och häll i grädden. Red med majsenaredningen.
Servera till kokt potatis med en mix av ärter, paprika och majs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar