måndag 24 november 2014

Mandelbiskvier

Ett recept från "förr" innan det fanns såna modernligheter som mandelmjöl. Jag har inte testat men jag antar att det går att använda mandelmjöl istället för att skålla och mala egen?!?

Receptet ger 16 st supergoda biskvier. 

200 g sötmandel
3 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
 
Skålla mandeln och mal den. Vispa ihop florsocker och äggvitor. Häll i den malda mandeln. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 200' i 10 min. Låt kallna. 

Smörkräm

100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
1/2 tsk kallt kaffe
Bred krämen på de kalla kakorna. Låt stå kallt tills det stelnat. Smält 50-100 gram blockchoklad i vattenbad. Doppa den smörkrämsbredda ytan i chokladen. 

Inga kommentarer: