Hade aldrig hört talas om att man kan grilla kyckling på en ölburk förrän jag såg Per Morbergs recept i en av kvällstidningarna häromdagen. Såg att receptet fanns med i hans bok "Morberg grillar" ISBN: 978-91-7424-092-4, och den har jag här hemma. Detta måste jag testa tänkte jag men tog lite annan kryddning, både efter smak och vad jag hade hemma. Googlade runt lite och plockade lite idéer både här och där. När kycklingen var färdig så vispade jag ur formen och silade av vätskan som jag redde av och gjorde en sås på.
Tänk bara på att fläkten är ett bra redskap!! Vår ugn är inte placerad bredvid spisen och därmed inte fläkten så här fick vi öppna både dörrar och fönster för att undvika att brandlarmet skulle slå igång :)
2 dl öl
1 liten bit ingefära
1 röd chili
3 stora vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
Kycklingen är penslad med en blandning av:
Smält extrasaltat smör
Persilade
Pepparmix
Sätt ugnen på 200°
Öppna ölburken och häll av ca 1 dl av ölen. Skiva ner ingefära, chili och vitlöksklyftor. Ha i det i ölburken och tryck ner timjan i burken. VARNING FÖR VASSA KANTER!!!
Smält smöret och blanda i kryddorna.
Trä kycklingen över ölburken och ställ den i en plåtform, pensla kycklingen med smörblandningen.
Låt stå i ugnen ca 1 timme eller tills kycklingen har en temp på 75° - 80° intill benet.
Smält extrasaltat smör
Persilade
Pepparmix
Sätt ugnen på 200°
Öppna ölburken och häll av ca 1 dl av ölen. Skiva ner ingefära, chili och vitlöksklyftor. Ha i det i ölburken och tryck ner timjan i burken. VARNING FÖR VASSA KANTER!!!
Smält smöret och blanda i kryddorna.
Trä kycklingen över ölburken och ställ den i en plåtform, pensla kycklingen med smörblandningen.
Låt stå i ugnen ca 1 timme eller tills kycklingen har en temp på 75° - 80° intill benet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar