söndag 12 april 2015

Lakritsbollar

Idag, 12 april, är det lakritsens dag och då måste jag ju testa att göra lakrisbollar. Jag utgick bara från mitt recept på chokladbollar men tog extrasaltat smör istället för smör eller margarin. Dels för att jag inte hade något annat hemma men mest för att salt brukar ta fram smakerna och det blev riktigt bra.
 
Flakesen var lite svåra att få fast på bollarna men det lilla som blev visade sig vara alldeles lagom.
 
15 - 20 stycken
 
4 dl havregryn
  • 100 - 110 g rumstempererat, extrasaltat smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • msk kallt kaffe
  • 1 msk lakritspulver
  • Saltlakritsflakes att rulla bollarna i.
 
Blanda alla ingredienser, förutom flakesen, och rulla till bollar. Rulla bollarna i flakesen.
 
Förvara de bollar som inte går åt på en gång i kylen.





Inga kommentarer: